Idag har vi fattat beslutet att ställa in öppet hus. Vi skjuter upp evenemanget till ett senare tillfälle. Detta är ett beslut vi tagit utifrån de direktiv och rekommendationer Folkhälsomyndigheten och regeringen går ut med.

 

Planeringen för HANTVERKSFILMFESTIVAL I LEKSAND 2020 är i full gång. Även denna gång arrangerar vi festivalen i samverkan med YH-utbildningen HANTVERKSLÄRLING och SÄTERGLÄNTAN – institutet för slöjd och hantverk med projektbidrag från NÄMNDEN FÖR HEMSLÖJDSFRÅGOR.

 
Den andra upplagan av Hantverksfilmfestivalen blir den 21 mars och som tidigare blir det olika aktiviteter runt omkring festivalen.
 
FILMVISNING
Visning av Craft Councils filmfestivalprogram REAL TO REEL kommer att börja kl. 16.00. Programmet består av 28 kortfilmer, dokumentärer om hantverk men också animerade filmer i vilka hantverkstekniker använts för att skapa berättelser. Hela programmet är uppdelat i två visningar, ca 70 min per del.
Vi är väldigt glada att i år få möjlighet att visa en lokal film som förfilm. Det är filmen IMPRINT av Kristoffer Davidsson som porträtterar skolmakarduon Matilda Sandström och Younès Othman i Siljansnäs.
Plats: Visir Bio, Faluvägen 16, 793 30 Leksand
Filmfestivalprogram del 1 kl. 16.00
Filmfestivalprogram del 2 kl. 17.30
BOKA BILJETTER TILL FILMVISNINGARNA OCH BUSSEN VIA DEN HÄR LÄNKEN:
 
ÖPPNA VERKSTÄDER
Välkommen att besöka LEKSANDS FOLKHÖGSKOLAS och SÄTERGLÄNTAS utbildning i skolornas verkstäder. De är öppna kl. 10.30 – 15.30.
Träffa studerande och lärare, få en inblick i utbildningarna och vad de kan leda till. Elevarbeten kommer att finnas till försäljning.
Även lärlingar som just nu går YH-utbildningen HANTVERKSLÄRLING kommer att finnas på plats. 
Lunchsoppa med bröd 85 kr serveras på Leksands folkhögskola kl. 11.20 – 14.00.
 
GRATISBUSS FRÅN STOCKHOLM
Det kommer att avgå en gratisbuss från Stockholm på morgonen som gör ett stopp i Borlänge, Ottilia Adelborgsmuseet i Gagnef och på Sätergläntan på vägen och åker tillbaka igen på kvällen.
Utställningen Ta i Trä på Ottilia Adelborgsmuseet i Gagnef
Bussen gör ett kort stopp vid Ottilia Adelborgsmuseet i Gagnef där utställningen Ta i Trä med arbeten som slöjdarna Fredrik Svensson och Ole Engmo visar. De går båda sista året på Sätergläntan, Institutet för slöjd och hantverk, där de under våren kommer avlägga gesällprov i träslöjd. Mer info i eventet via länken:
https://www.facebook.com/events/272522593720774/
 
Tidtabell gratisbuss till Leksand:
Stockholm Cityterminalen avresa 07.00
Borlänge resecentrum avresa 09.45
Ottilia Adelborgsmuseet Gagnef ankomst 10.15
Ottilia Adelborgsmuseet Gagnef avresa 10.45
Sätergläntan ankomst ca 11.05
Sätergläntan avresa ca 12.20
Leksands folkhögskola ankomst ca 12.40
 
Tidtabell gratisbuss till Borlänge och Stockholm:
Avgår från Leksand kl. 20.00
Ankomst Borlänge ca kl. 20.45
Ankomst Cityterminalen i Stockholm ca kl. 23.30
 
Boka plats på bussen via den här länken:

 

Har du frågor är du välkommen att kontakta Fia Palmgren, 0247-64825 eller fia.palmgren@leksandsfolkhogskola.se

VÄLKOMMEN!