Nästa gäng lärlingar startar upp sin utbildning på måndag den 31 januari. Det är inte mindre än 38 lärlingar som kommer att utbilda sig till hantverkare inom 20 olika yrken på 32 olika plaster i vårt avlånga land, från Oxie i söder till Lannavaara i norr.

Vi tycker det är extra roligt när vi hittar lärlingar inom yrken vi inte haft någon på ett tag. I den här omgången startar bland annat lärlingar inom Kapellmakeri och Gardinmakeri.

En bit in på den första terminen bjuder vi in alla nya lärlingar till en lärlingsträff här i Leksand. På grund av pandemin kommer träffen denna gång bli lite längre fram i mars, då vi hoppas att smittspridningen har klingat av.

Lärlingsträffen är en viktigt del av utbildningen då lärlingarna får möjlighet att träffa varandra och utbyta erfarenheter och funderingar om att verka inom smala hantverksyrken och att utbilda sig i den här lärlingsformen. Dessutom är programmet under lärlingsträffen fyllt av föreläsningar som inspirerar och ger grundläggande kunskaper i företagande, nätet som plattform och hur det fungerar med Gesäll- och Mästarbrev. Under träffen går vi också igenom vår gemensamma digitala utbildningsplattform och väljer studeranderepresentanter för utbildningsomgången.

Vi ser fram emot att få sätta igång kursstarten våren 2022 och hälsar hela gänget varmt välkomna in i utbildningen!