Nästa gäng lärlingar startar upp sin utbildning på måndag den 30 januari. Det är inte mindre än 36 lärlingar som kommer att utbilda sig till hantverkare inom 20 olika yrken på 25 olika platser i vårt avlånga land.

Vi tycker det är extra roligt när vi hittar lärlingar inom yrken vi inte haft någon på ett tag. I den här omgången startar bland annat lärlingar inom hantverksyrkena Orgelbyggare, Körsnär, Verktygsmakare och Murare.

En bit in på den första terminen bjuder vi in alla nya lärlingar till en lärlingsträff här i Leksand. Lärlingsträffen är en viktig del av utbildningen då lärlingarna får möjlighet att träffa varandra och utbyta erfarenheter och funderingar om att verka inom smala hantverksyrken och att utbilda sig i den här lärlingsformen. Dessutom är programmet under lärlingsträffen fyllt av föreläsningar som inspirerar och ger grundläggande kunskaper i företagande, nätet som plattform och hur det fungerar med Gesäll- och Mästarbrev. Under träffen går vi också igenom vår gemensamma digitala utbildningsplattform och väljer studeranderepresentanter för utbildningsomgången.

Vi ser fram emot att få sätta igång kursstarten våren 2023 och hälsar hela gänget varmt välkomna in i utbildningen!

 

Missade du att söka?
Ansökan till HT23 är öppen https://hantverkslarling.se/ansokan/