Publicerad 2024-01-25.

På måndag den 29 januari startar inte mindre än 40 lärlingar som kommer att utbilda sig till hantverkare inom 20 olika yrken på 30 olika platser i vårt avlånga land.

Vi hittar lärlingar inom allt från perukmakeri till orgelbyggande. Extra roligt är det att vi har en väskmakarlärling i år – det var ett tag sedan sist!

I mars bjuder vi in alla nya lärlingar till en lärlingsträff här i Leksand. Lärlingsträffen är en viktigt del av utbildningen då lärlingarna får möjlighet att träffa varandra och utbyta erfarenheter och funderingar om att verka inom smala hantverksyrken och att utbilda sig i den här lärlingsformen. Dessutom är programmet under lärlingsträffen fyllt av föreläsningar som inspirerar och ger grundläggande kunskaper i företagande, nätet som plattform och hur det fungerar med Gesäll- och Mästarbrev. Under träffen går vi också igenom vår gemensamma digitala utbildningsplattform och väljer studeranderepresentanter för utbildningsomgången.

Vi ser fram emot att få sätta igång utbildningsstarten våren 2024 och hälsar hela gänget varmt välkomna in i utbildningen!