Publicerad 2024-02-29.

Ansökan är öppen till HT-24!

Drömmer du om att jobba med det du älskar på heltid? Är ett av våra 80-talet traditionella hantverksyrken det du brinner för?

Under 2,5 år får du lära av en kompetent och erfaren handledare – inte sällan en Mästare i sitt yrke. Utbildningen sker på plats i den verklighet som du sedan kommer att arbeta i. Den kan utföras var som helst i Sverige och leder till en yrkeshögskoleexamen. I vissa yrken kan du välja att göra ditt examensarbete i form av ett Gesällprov.

Läs mer om vilka yrken du kan utbilda dig till via oss 

Hör våra tidigare lärlingar berätta

"Hantverkslärling ger mig inte bara en utbildning utan även ett stort nätverk. Den ger också arbetslivserfarenhet från dag ett. Efter första delkursen blev jag erbjuden arbete efter utbildningen och känner att jag redan idag får valuta för den tid jag investerat!”
Erik Engström
Bryggarlärling
”Utbildningsformen motsvarar vad jag önskat mig under hela skoltiden – förtroendet att själv regissera upplägget, efter hur jag behöver inför uppstart av egna verksamheten. Ett givande och tagande mellan elev och handledare, i bästa fall. Jag har introducerats för en ny värld i och med Hantverkslärlingsutbildningen. Fått tillgång till en ganska sluten bransch, och lärt mig ett nytt universellt språk: skor. Med kunskaper och verktyg skräddarsydda efter mina önskemål, praktik som genererat törsten efter mer teori och allt på en väg jag inte ser andra alternativ till. Jag rekommenderar verkligen den här utbildningen till dig som är målmedveten, initiativrik och gillar eget ansvar – eller bara har en naturlig fallenhet för handens arbete.”
Matilda Sandström
Skomakarlärling
”Jag gillar konceptet, att få lära sig ett hantverk på plats. Att i arbete få ta del av ett yrke med full närvaro och därmed få lära sig unika kunskaper, man annars aldrig kan få.”
Ida-Mira Johansson
Dockmakarlärling

Lärling sökes!

Ibland får vi frågor från företag som vill ta emot en lärling. Aktuella lärlingsplatser ser du här nedan. Läs mer genom att klicka.